xpert

SUPER LEAGUE
 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Forma Jucatorilor

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin


Mesaje : 18
Data de înscriere : 02/01/2009

MesajSubiect: Forma Jucatorilor   Vin Ian 02, 2009 9:23 pm

Toti jucãtorii au o formã actualã si o medie a formei. Forma variazã intre 0 si 20, cu 0 fiind cea mai micã valoare si 20 cea mai mare si cu valoarea de 10 ca valoare neutrã. De mentionat cã valoarea datã de barele de formã nu este o valoare exactã ci este rotunjirea la cel mai apropiat numãr intreg a valorii actuale. Cu cât valoarea formei este mai mare cu atât mai bine va evolua jucãtorul pe parcursul meciurilor. Dacã forma lui este sub 10 atunci va evolua sub posibilitãtile normale, iar dacã forma este peste 10 atunci va evolua peste posibilitãtile normale.

Dupã fiecare sezon valorile fiecãrui jucãtor sunt actualizate si abilitatea sa poate creste sau scãdea. Aceasta depinde de valoarea medie a formei de pe parcursul intregului sezon. Un jucãtor care pe parcursul sezonului a avut o formã medie bunã are sanse mai mari de a-si mãri abilitatea decât unul aflat intr-o formã medie slabã, care riscã sã-i scadã nivelul abilitãtii. Cu alte cuvinte forma este destul de importantã. Când vã selectati echipa este bine sã alegeti un jucãtor cu o formã bunã inaintea unui jucãtor mai abil dar intr-o formã slabã. Acest lucru este valabil, bineinteles, dacã diferenta de abilitate intre cei doi jucãtori nu este prea mare.

Jucãtorilor le va creste sau scãdea abilitatea in intersezon in functie de valoarea medie a formei lor de pe parcursul intregului sezon. De aceea este bine sã vã tineti jucãtorii intr-o formã bunã si pentru a face acest lucru trebuie sã selectati jucãtorul pentru a evolua in meciuri sau prin antrenamentul individual al formei.

Forma unui jucator este influentatã de o tendintã ascunsa a formei pe care fiecare jucãtor o are. Dacã aceastã tendintã se aflã pe un trend descendent atunci forma va merge in jos, si invers. Forma depinde si de evolutia jucãtorilor pe parcursul meciurilor. Forma jucãtorilor este actualizatã dupã fiecare meci. Tendinta formei afecteazã numai directia in care va merge forma, valoarea cu care se va modificã depinde de valoarea actualã a formei si de un factor aleator.

Forma unui jucãtor depinde, dupã cum am mai mentionat, si de cât de bine a evoluat pe parcursul unui meci. De exemplu forma unui portar va creste dacã reuseste sã apere multe mingi si va scãdea dacã primeste multe goluri. Forma fundasilor va creste dacã adversarul nu va avea prea multe sanse de a marca. Forma mijlocasilor va creste dacã ei creeazã multe sanse de a marca. Forma atacantilor va creste dacã echipa concretizeazã cât mai multe dintre ocaziile pe care le are. Forma mai depinde si de unii factori individuali. O sansa ratatã de a inscrie va scãdea putin forma, mai ales pentru atacanti. Jucãtorul care va rata un penalty isi va pierde putin din formã in timp ce portarul care a apãrat penalty-ul isi va avea forma putin crescutã. Cu alte cuvinte sunt destui factori care pot influenta forma.

Valoarea neutrã
Este bine de stiut cã forma este mereu atrasã spre valoarea neutrã, care este 10. Aceasta inseamnã pentru un jucãtor intr-o forma bunã cã viitoarele cresteri vor fi mai mici iar scãderile mai mari, inversul acestui fapt fiind aplicabil pentru jucãtorii intr-o formã slabã. De aceea este din ce in ce mai greu sã cresteti forma jucãtorilor la valori foarte mari.

Valoarea neutrã nu este aceasi pentru toti jucãtorii. Cu cât jucãtorii devin mai bãtrâni (+30) valoarea neutrã devine din ce in ce mai micã. Aceasta inseamnã cã un jucãtor de 35 de ani va avea o valoare neutrã a formei de 5-6 in loc de 10 care este valoarea pentru jucãtorii intre 20 si 30 de ani. Jucãtorii tineri in schimb vor avea o valoare neutrã a formei peste 10 ceea ce inseamnã ca forma lor poate fi adusã la o valoare mare mult mai usor.

Media formei
De fiecare datã cand se actualizeazã forma unui jucãtor, el va primi o nouã notatie. Forma medie a jucãtorului se bazeazã pe notatiile de formã pe care jucatorul le-a avut dupã fiecare meci oficial din timpul sezonului curent. Media formei este importantã pentru cã reprezintã baza pe care pe care se actualizeazã abilitatea la sfârsitul sezonului. Dacã media formei este peste 10 atunci abilitatea va creste (aceasta nu inseamna automat ca vor creste si treptele/barele de abilitate care sunt o valoare aproximatã) iar dacã aceasta este sub 10 abilitatea va scãdea. De aceea este important sã tineti jucãtorii intr-o formã bunã mai ales pe cei tineri care au un potential mai mare decât cei bãtrâni in a-si creste abilitatea. Pentru cei bãtrâni este important sã mentineti media formei peste 10 fiindcã acestia pot scãdea la abilitate mai usor.

Tendinta ascunsã a formei
Tendinta ascunsã a formei decide directia pe care o ia forma la fiecare actualizare a formei curente de dupã fiecare meci. Dacã un jucãtor are o tendintã ascunsã negativã atunci forma lui va scãdea si invers. Tendinta ascunsã a formei este, dupã cum spune si numele, ascunsã si nu o puteti vedea. Se poate schimba la actualizãrile de dupa meci sau la evenimente speciale precum fazele dintr-un meci. Un jucãtor intr-o formã bunã va cãpãta o tendintã negativã mai usor decât un jucãtor intr-o formã slabã. Un jucãtor intr-o formã proastã va avea mai usor o tendintã pozitivã decât unul intr-o formã bunã. Totusi este mai probabil ca tendinta sã rãmânã neschimbatã. Tendinta unui jucãtor poate fi schimbatã intr-una pozitiva prin antrenamentul formei. Nu existã garantii pentru acest lucru dar sansele sã se intample sunt bune si sunt cu atât mai mari cu cât forma jucãtorului este mai slabã.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://superleague.wow-wars.net
 
Forma Jucatorilor
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
xpert :: Prima categorie :: Primul forum-
Mergi direct la: