xpert

SUPER LEAGUE
 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 jucatorul x11

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin


Mesaje : 18
Data de înscriere : 02/01/2009

MesajSubiect: jucatorul x11   Vin Ian 02, 2009 9:22 pm

Jucãtorul
Fiecare jucãtor din Xpert Eleven are o anumitã abilitate si o anumitã formã. Abilitatea este insusirea de bazã a jucãtorului. Nivelul acesteia rãmâne aceeasi in timpul sezonului, iar la sfârsit este reevaluatã si poate sã creascã sau sã scadã. Când selectezi echipa, este de obicei mai bine sã alegi un jucãtor intr-o formã bunã decât unul cu abilitate mai mare, dar o formã slabã. Acest lucru este valabil doar dacã diferenta dintre abilitãtilor celor doi jucãtori nu este prea mare.

Vârsta
Vârsta jucãtorilor conteazã printre altele si in faptul cã fotbalistii mai bãtrâni pot face fatã presiunii mai bine, de exemplu la executarea unui penalty. Un jucãtor mai bãtrân are un mic avantaj prin faptul cã este mai experimentat. Dezavantajul jucãtorilor bãtrâni este cã acestia nu se dezvoltã in acelasi ritm ca si jucãtorii tineri. La actualizarea abilitãtilor este un risc mai mare ca abilitatea jucãtorilor bãtrâni sã scadã spre deosebire de un jucãtor tânãr. Un jucãtor tânãr are o sansã mai mare de a-si mãri abilitatea. Pe mãsurã ce jucãtorii inainteazã in vârstã, acestia capãtã o tendintã spre a se retrage, dar in general aceasta nu se intâmpla inainte ca ei sã implineascã 30 de ani. La sfârsitul sezonului fiecare jucãtor devine cu un an mai bãtrân.

Pozitia
Fiecare jucãtor preferã sã joace si joacã cel mai bine intr-o pozitie anume in echipã. De exemplu, un fundas care joacã la mijloc va avea 60% din potential, iar in poartã 20%. Portarii vor evalua la 20% din capacitatea lor in toate celelalte pozitii.

Accidentãrile
Un jucãtor se poate accidenta si poate fi indisponibil pentru un anumit numãr de meciuri. Jucãtorii cu mai putin de 5 zile rãmase din perioada de accidentare vor fi totusi disponibili pentru meciuri. Jucãtorii accidentati au ca simbol o cruce rosie lângã numele lor in pagina cu intreaga echipã. Jucãtorii care sunt doar usor accidentati vor avea ca simbol in locul crucii o seringã, fiind disponibili pentru meciuri, dar folosirea unui jucãtor usor accidentat este riscantã, deoarece acesta se poate accidenta pe o perioadã de timp de 3 ori mai mare decât o accidentare normalã. Riscul de a se accidenta un jucãtor care deja este usor accidentat este mai mare si la acelasi nivel cu cel al unui jucãtor predispus la accidentãri.

Suspendãrile
Jucãtorii pot fi indisponibili si din cauza suspendãrilor. Dacã un jucãtor primeste cartonas rosu intr-un meci din ligã, va fi suspendat in general un meci. Dacã incidentul este mai grav, suspendarea poate fi de pânã la 5 meciuri. Un jucãtor este deasemenea suspendat dacã primeste 3 cartonase galbene pe parcursul unui singur sezon. O suspendare rezultatã datoritã cumulului a 3 cartonase galbene va insemna intotdeauna suspendarea pentru un meci a jucãtorului respectiv. Suspendarea este valabilã numai in cazurile meciurilor oficiale, adicã in cazul meciurilor de ligã si de cupã. O suspendare in ligã inseamnã cã jucãtorul va lipsi in meciul oficial urmãtor, chiar dacã este meci in cupã. Un jucãtor poate deasemenea deveni indisponibil din alte motive decât accidentãri sau suspendãri. Evenimente neasteptate pot apãrea si face un jucãtor sã fie indisponibil pentru unul sau mai multe meciuri.

Altele
Fiecare jucãtor valoreazã o anumitã sumã de bani (in econ). Aceastã valoare depinde de abilitate, vârstã, status (accidentat,suspendat), si formã (forma medie pe durata intregului sezon). De exemplu, un jucãtor accidentat are o valoare semnificativ scãzutã. Poti incerca dacã doresti sã vinzi un jucãtor. Citeste mai multe la rubrica "Vânzarea de jucãtori". Dacã nu reusesti sã vinzi jucãtorul sau dacã nu ai timp sã astepti oferte, poti sã concediezi jucãtorul, el plecând imediat de la club fãrã a se mai intoarce. O echipã trebuie sã aibã minim 13 jucãtori si maxim 20. Nu poti vinde sau concedia un jucãtor dacã rãmâi cu mai putin de 13 jucãtori in echipã, si nu poti cumpãra un jucãtor dacã ai deja 20. Un jucãtor poate fi concediat doar dacã ai 18 jucãtori in echipã, altfel aceasta nu va fi posibilã. De asemenea, clubul poate interzice deciziile managerului de concediere a jucãtorilor care sunt printre cei mai buni ai clubului.

Pe pagina jucãtorului existã 5 bare orizontale care reprezintã:
1) Abilitatea curentã a jucãtorului
2) Forma curentã a jucãtorului
3) Forma medie a jucãtorului in sezonul curent
4) Rating-ul scos de jucãtor in ultimul meci in care aceasta a evoluat
5) Cel mai bun rating dintr-un meci dintotdeauna al jucãtorului

Barele care reprezintã grafic abilitatea jucãtorului, forma sa, s.a.m.d. nu sunt valori precise. Fiecare barã este compusã dintr-un numãr de bare mai mici care nu sunt arãtate. Aceasta inseamnã cã 2 jucãtori care par a avea aceeasi abilitate si formã nu vor evolua neapãrat la fel.

Fiecare jucator prefera sa aiba un anume numar pe tricou, iar tu ii poti oferi fiecarui jucator un tricou cu un anumit numar pe pagina jucatorului. Jucatorii cu calitatea "diva" sunt mai pretentiosi si vor juca mai slab daca n-au numarul preferat pe tricou.

Experienta de meci
In pagina jucatorului veti putea observa cata experienta a acumulat jucatorul in urma jocurilor disputate, procent exprimat din maximul necesar de 100%. Acest procent este prezentat ca si o bara orizontala si un procentaj sub forma de text.

Daca jucatorul are experienta de meci de 100%, atunci el va avea un bonus de dezvoltare de 100%, in functie de forma sa medie si varsta sa. Daca jucatorul are de exemplu doar 60% experienta de meci, atunci bonusul de dezvoltare va fi doar 60% din maxim, daca forma sa medie este peste 10 bare de forma. Daca forma medie a jucatorului este sub 10 bare de forma la actualizarea sezonului si experienta de meci este de 60%, atunci jucatorul isi va micsora abilitatea si aceasta reducere va fi cu 40% mai mare decat daca jucatorul ar fi avut experienta de meci de 100% in timpul unui sezon.

Schimbarea numelor jucatorilor
Aceasta optiune e valabila doar membrilor VIP. Administratorul unei ligi poate activa aceasta optiune, iar membrii VIP din acea liga vor putea beneficia de ea. Fiecarui jucator i se poate schimba numele o singura data. Pentru a i se putea schimba numele, acel jucator nu trebuie sa aiba deja un istoric la alta echipa. Cererile de schimbare a numelor jucatorilor sunt trimise administratorului ligii, iar numele vor fi concret schimbate in momentul in care admin-ul accepta aceste cereri. Schimbarea numelor jucatorilor nu este posibila in ligile oficiale Xpert si nici in Xpert Ladies.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://superleague.wow-wars.net
 
jucatorul x11
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
xpert :: Prima categorie :: Primul forum-
Mergi direct la: